Tuesday, July 31, 2018

KEDAI SAYA BERGERAK

Dulu saya selalu terfikir bagaimana orang cina berniaga boleh jadi kaya raya. 
Naik kereta besar. Duduk rumah besar.
Bila ditanya apakah rahsia mereka memiliki semua itu, konsepnya senang sahaja.

Kalau kita nak berjaya dan kaya raya, kena "bermula dan belajar".
Selagi tak mula kita tak tahu apa-apa.. Dan bila kita tak tahu apa-apa, kita kena belajar.
Istilah "tak pandai" bukan istilah orang cina. Mereka "JUST DO IT" untuk cipta legasi keturunan mereka. Mereka tak nak hidup susah dan melarat. 

Itu matlamat hidup mereka yang jelas!! Mereka TAK MAIN-MAIN untuk niaga dan mereka akan buat habis-habisan. Bukan sekerat jalan. Mereka akan pegang NIAT dan MATLAMAT  mereka iaitu MAHU FAMILY HIDUP SENANG.

Di Mary Kay, modal permulaan hanya RM189. Daripada modal itulah, beranak menjadi income yang berganda-ganda.. Perjalanan tidak mudah, tapi tidak susah kalau kita nak berjaya dan menjadi kaya raya.

Tak Percaya???
Please stop baca!! kerana perniagaan Mary Kay tiada paksaan. Saya pun tak suka paksa orang. Saya nak bantu mereka yang nak bantu diri mereka sendiri. 
Anda buat anda dapat. Anda tak buat anda yang rugi.

Hidup semakin kritikal. Tambah-tambah di bandarkan.. Dulu pergi kedai runcit RM50 boleh beli macam-macam. Sekarang mungkin boleh beli 1 atau 2 lauk basah sahaja. 

SEKAT?? CATU??? Sampai bila nak berterusan menyekat perbelanjaan... 
Sanggupkah anda cakap pada anak bila anak minta belikan sesuatu, anda cakap nanti gaji mummy belikan.. Tapi sudahnya dah gaji tak beli-beli juga.

Masa berjalan tanpa boleh berpatah balik.. masihkah kita hanya terus menunggu bulan jatuh ke riba??? Perniagaan Mary Kay dah 55 tahun dalam pasaran dunia dan 18 tahun di Malaysia.. Produk pula diformulasikan oleh Pakar Kulit. Tak perlu risau lagi keselamatan produk. Inilah peluang untuk anda menambah pendapatan. 
Jangan tunggu lagi.. Jom mula sekarang!!!

Sebab orang yang berjaya tiada perkataan "NANTI" dalam kamus hidupnya sebab kejayaan pun tak boleh "TUNGGU" kita.

Berminat? JOM mula sekarang. Just klik http://wasap.my/60194586247 untuk tahu lebih details. Saya boleh guide anda sampai berjaya. Yang penting ISTIQAMAH dan FOCUS.

Template by:

Free Blog Templates