Tuesday, June 21, 2016

ANA HANYA SEORANG KERANI, SUAMI PULA DIBERHENTIKAN KERJA

Assalamualaikum dan salam 16 Ramadhan 1437 Hijrah
Didoakan semoga kita semua masih diteguhkan iman melalui Ramadhan yang masih bersisa 13 hari..

Hari ni saya nak share 1 cerita mengenai realiti kehidupan salah seorang perunding kecantikan di Mary Kay.. Namanya Ana, seorang kerani daripada Melaka...

Ana asalnya adalah pengguna produk Mary Kay.. Walaupun beliau mempunyai gaji yang agak minimum tapi dek kerana beliau merasakan kulit adalah satu organ yang penting dan perlu dilayan dengan Gred A+++, beliau menjadikan Mary Kay sebagai produk penjagaan kulit harian.. Bak kata beliau 
"Beli baju mahal pakai setahun dua tiga kali ja.. Baik beli skincare yang harga lebih kurang sama tapi pakai setiap hari.. Bila kulit sihat pakai baju murah pun dah nampak berseri"

Oleh kerana Ana sangat sukakan dengan perubahan kulit selepas memakai produk Mary Kay, Ana telahpun sign-up sebagai perunding Mary Kay kerana boleh dapat produk dengan harga eksklusif untuk pakai sendiri..

Nak dijadikan cerita, sebelum Ramadhan bermula suami Ana telah diberhentikan kerja atas sebab2 tertentu.. Kereta, rumah, keperluan sekolah anak perlu disediakan.. Luluh hatikan apabila dugaan sebegini terjadi dalam kehidupan sendiri.. Tambah2 nak sambut Ramadhan dan Aidilfitri..

Saya sendiri pernah melalui saat2 ini apabila syarikat tempat suami bekerja tidak membayar gaji selama 10 bulan.. Dengan kereta tertunggak berbulan2, keperluan anak perlu dibeli..
Hati sangat susah bila mengenangkan tiada sumber pendapatan lain yang dapat membantu kerana ketika itu saya hanya mengharapkan gaji sebanyak RM2,000 sebulan.

Ok, berbalik kepada cerita Ana..
Berbekalkan KEAZAMAN dan KECEKALAN untuk membantu suami, tambah2 nak raya ni, Ana telah membuat keputusan untuk menjalankan perniagaan Mary Kay PART TIME secara serius untuk mencari duit tambahan bagi membayar segala overhed yang tertunggak dan untuk keperluan Aidilfitri. 
Ana dengan rela hati habis kerja datang belajar cara2 untuk menjalankan perniagaan Mary Kay dengan betul.

Alhamdulillah selepas 2 minggu Ana berjaya mencapai goalnya.. dan saya amat yakin Ana mampu mendapat lebih lagi pendapatan tambahan sebelum Aidilfitri ini..
Kawan2 di bulan yang penuh barakah ini, mari kita sama2 doakan agar perjalanan Ana di Mary Kay dipermudahkan..

Di Mary Kay, saya mengajar anda mempunyai IMPIAN dan memberi tunjuk ajar untuk anda mencapai impian anda.. Kerana saya telah melalui saat2 sukar dalam kehidupan.. dan saya tidak mahu lagi kembali ke saat itu..
Mari sama2 kita bekerjasama.. Saya sedia membantu..

SMS/Whatsapp saya jika anda ingin mengubah kehidupan anda
019-458 6247 
Munirah
Pengarah Jualan Bebas Mary Kay

Template by:

Free Blog Templates